• Novi Kontrabant

  Novi Kontrabant

  Kontrabant je v novi zasedbi letos pripravil več novih pesmic in novi album: Tavozoban. Od leve proti desni: Matijas Severhen, Dušan Železnikar, Pal Szomi, Bela Szomi Kralj, Tomaž Juvanćič. Slikico je narisala Esther Severhen.

 • Ena, dva ... šest Kontrabantarjev

  Ena, dva ... šest Kontrabantarjev

  Ta glasba – to smo mi, Ti, naše in tvoje življenje. Radost, ki jo prinesemo s svojimi instrumenti, s svojo čistosrčno energijo, ki jo prelijemo nate, ko zaplešemo na odru, na cesti, v cerkvi. Mi ne delimo življenja na dobro in slabo, ampak na glasno in tiho. Življenje zajemamo s polnimi žlicami, jadramo po njem s polnimi jadri. Mi ne znamo zaigrati četrt pesmi, raje dva refrena, ne znamo hoditi po prstih, mi teptamo Zemljo s polnimi stopali.

  Ker glasba je Bog v naših srcih, kadar igra na prave strune, kadar se nas dotakne z zubljem ognja poezije. In Kontrabant je velel: »Bodi glasba, da te bodo ljudje peli, bodi pesem, da bodo s tabo vzdihovali zaljubljeni, bodi ritem, da bodo po tebi vsi plesali, bodi harmonija, da bodo v njej ljudje živeli.« In Bog je velel: »Bodi Kontrabant!«

  In Kontrabant je Boga prijel za besedo.


  KONTRABANT

  Béla Szomi Kralj: harmonika, klasična kitara, irski bouzouki, vokal
  Janez Vrenjak: bobni in tolkala, djembe, drumla, vokal
  Matjaž Medvešek: violina, viola, jajčka, vokal
  Dušan Železnikar: solo kitara, irski bouzouki, blok flavta, vokal
  Peter Žnidaršič: akustični bas, bumbas, vokal
  Pál Szomi: kitara, vokal
  Matic Burja: tonski mojster, kitara

  Člani etno skupine Kontrabant spominjajo na junake risanih filmov. Ne zaradi zunanjosti, temveč njihove radoživosti in karakternih lastnosti: poslušalce zabavajo kot risana češka mojstra A je to, v vsakem izmed njih pa z lahkoto prepoznamo tudi slovenskega junaka Martina Krpana. Samo, da namesto soli tihotapijo glasbo. V glasbeni valilnici Kontrabant se poraja muzika panonsko-mediteranske pasme, z močnimi romsko-balkanskimi primesmi, s slovenskim pedigrejem in botri s celega sveta. 

  Kontrabant s svojimi energičnimi nastopi po Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Italiji in Franciji navdušujejo poslušalce in žurerje že več kot 15 let. Nadaljuje ljudsko izročilo v najbolj pristni godčevski maniri. Izdal je pet uspešnih albumov, na svojih nastopih - od festivalskih koncertov, klubskih žurov, do raznih zabav in občasno celo svadb - dvigne na noge prav vse, še posebej nežnejši spol.

  1. Kontrabant - Prekmurje, moje Prekmurje

   0:00
 • Bela in njegovi solo projekti

  Bela in njegovi solo projekti

  ROBELDULE

  Béla Szomi Kralj: harmonika, klasična kitara, irski bouzouki, vokal
  Hieronim Vilar: bas, vokal
  Dušan Železnikar: kitara, irski bouzouki, vokal
  Léna Lanna Szomi: prečna flavta, vokal
  Pál Szomi: bobni, tolkala, vokal

  Gre za mlajšo skupino, glede na člane pa gre za mešanico izkušenj in vihrave mladosti. Skupina preigrava raznovrstne pesmi v različnih glasbenih stilih: rock, rock balada, rap, swing…. Pesmi so večinoma prišle izpod peresa vodje skupine Béla Szomi Kralja, ki odpoje večino pesmi, igra harmoniko in kitaro, ostali člani zasedbe so Hieronim Vilar – bas, Dušan Železnikar – kitara, Pál Szomi – bobni in tolkala, Léna Lanna Szomi – prečna flavta, vokal.

   

 • Pesmice za otroške duše

  Pesmice za otroške duše

  NEPRIDIPRAV

  Béla Szomi Kralj: harmonika, klasična kitara, kazoo, vokal
  Léna Lanna Szomi: prečna flavta, blok flavta, tamburin, jajčka, vokal
  Dušan Železnikar: kitara, vokal
  Matjaž Medvešek: violina, mandolina, kazoo, vokal
  Pál Szomi: bobni, tolkala, vokal
  Urh Vrenjak: bas, vokal