PRETEKLI FESTIVALI

 • O mladem festivalu

  Glavni cilj festivala je, da  otrokom in mladim omogočimo prostor in čas za nastopanje  in jih spodbujamo k izražanju svoje glasbene kreativnosti.

  Kot rdeča nit bo v ospredju slovenska ljudska glasbena tradicija, ki se bo prepletala z drugimi glasbenimi žanri in avtorskimi idejami mladih ustvarjalcev. Priča bomo kolažu različnih glasbenih žanrov, ki nas bodo navduševali čez celotno festivalsko popoldne.

  Kot novost bomo letos povabili tudi plesno skupino z mladimi plesalci, ki nas bodo navduševali med glasbenim programom – med odmori, ko se na odru zamenjajo glasbeniki.

  Poleg glasbe, ki jo bodo prispevali mladi, bomo na stojnicah predstavili tudi pisano množico društev in organizacij, ki se ukvarjajo z mladimi tudi na drugih, neglasbenih področjih. Tako kot lansko leto, bomo v sodelovanju s Knjižnico Domžale postavili čitalnico v naravi. Z mentorico Heleno Sterle iz Kamnika bodo lahko predvsem najmlajši ustvarjali v likovni delavnici pod krošnjami dreves. Za izdelovanjestarodavnih instrumentov iz gline, kože in lesa bo otroke poskušala navdušiti mlada likovna pedagoginja, kiparska, slikarka Nina Koželj. Za ogled nebesnih obketov, Lune, planetov bodo poskrbeli učenci OŠ Domžale, katerih mentor je Bela Szomi Kralj – 100m od prizorišča za nastope bodo postavljeni trije profesionalni teleskopi. Podnevi bo s posebnim teleskopim, ki ima vgrajen h-alfa filter, možen tudi ogled površine Sonca, Sončevih peg in protuberanc In zagotovo se bo našlo še kaj zelo zanimivega!

  Tako kot lansko leto nezdrave (tako imenovane fast food) hrane in raznih „umetnih“ pijač na prizorišču Jarega Etno Rocka ne bo!  Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno s pomočjo tabornikov, ki bodo pripravili brezalkoholne napitke in slastne prigrizke. Alkohol na prireditve za mlade ne sodi, kajenje bo na samem ožjem prizorišču prepovedano.

  Festival, katerega smo poimenovali Jari (mladi) Etno Rock je popolnoma nekomercialne narave in dobra spodbuda mladim glasbenikom pri njihovem glasbenem ustvarjanju, s katerim bodo bogatili in razvijali našo kulturo,  soustvarjali glasbo, ter ohranjali našo glasbeno zapuščino  za prihodnje rodove.

  Jari EtnoRock festival bo veselo druženje otrok, mladine in njihovih spremljevalcev skozi glasbo in ples – mladi za mlade! Hkrati pa bo ta festival  tudi predstavitev posameznikov in organizacij, ki prispevajo h gojenju duha posameznika in skupnosti.