PRETEKLI FESTIVALI

 • NASTOPAJOČI NA JariERF // četrtek, 25. 8. 2011 // NEPRIDIPRAV @ 20:30

  NASTOPAJOČI NA JariERF // četrtek, 25. 8. 2011 // NEPRIDIPRAV @ 20:30

  Glasbena skupina Nepridiprav je svoj glasbeni prvenec posnela leta 1998. CD Radovedna Katra in nepridiprav je ugledal luč sveta zaradi priporočila Adija Smolarja, ki je po poslušanju demo posnetkov založbi Helidon toplo priporočal.da materiale posnamejo in izdajo, kar se je tudi zgodilo. Cd in kaseto so takoj v prvem letu izdali v in razprodali v 7000 izvodih, leta 1999 je ista ekipa nepridiprava  posnela še CD z naslovom Naša družina, ki se je prav tako razprodal v celotni nakladi 3000 izvodov in samo finančni potop Helidona je kriv za to, da ni prišlo do ponatisa oziroma snemanja novih materialov.

  Avtor večine skladb je Bela Szomi Kralj, vodja znane etno skupine Kontrabant in novejše zasedbe Robeldule. Ob njem se je kot drugi avtor po ustvarjalnosti izkazal Vid Klančičar, ki je tudi uglasbil 5 od 24-ih pesmi, Besedila so večinoma dela Bele Szomi Kralja, med bolj znanimi pisci se pa najdetjo tudi pisatelj in pesnik Bogdan Novak, pesnik Karel Turner in pesnik Dušan Pečavar.

  Zasedba Nepridiprav je leta 2000 prenehala z delovanjem, ponovno je bila obujena za nastope leta 2008 ob obletnici vrtca v Mengšu in od takrat niza nastope po vrtcih, šolah, na javnih prireditvah…. Prvotna zasedba, ki je štela 4 člane (Marija, Lena, Vid, Bela) je spremenjena – kdo bi si mislil, a Nepridiprav sedaj šteje kar 6 članov: Dušan Železnikar (kitara, bouzouku, blok flavta), Matjaž Medvešek (violina, mandolina), Urh Vrenjak (bas), Léna Lanna Szomi (vokal, prečna flavta, blok flafta), Pál Szomi (bobni, tolkala), ter vodja skupine Béla Szomi Kralj (kitara, harmonika, vokal).

  CD Radovedna Katra in Nepridiprav pa se je do sedaj prodal že v 17000 izvodih in je priljubljen material za poslušanje v vrtcih in slovenskih družinah.

  Pesmi šegavo opevajo in poveličujejo toplino in srečo družinskega življenja.