PRETEKLI FESTIVALI

  • 15. ETNO-ROCK FESTIVAL - Ljudska glasba in zabava za vse generacije - PETEK, 26. 8. 2011

    Na 15. etno-rock festivalu se bodo predstavile novo nastale zasedbe: Balkana, Brenmcl Banda, Horda grdih, stalnica festivala je glasbena skupina Kontrabant, ki je mlajšim izvajalcem vzor  in navdih s svojim dolgoletnim obstojem. Festival bo zaključila skupina Orlek, ki elemente ljudske glasbe združuje z elementi rocka, ob tem pa je skupina Orlek s svojimi besedili avantgarda mezdnih delavcev, rudarjev, vseh, ki trdo garajo za skorjo kruha.

    Če strnemo cilje in naredimo izvleček iz ciljev festivala, potem kahko rečemo, da bo l Szomidomžalski Etno-rock festival kljub betonskemu mestu vedno zibelka mladih prihajajočih rodov etno glasbenikov, z njimi pa  bodo vedno seveda proti koncu festivala izkušenejši, že dokazani glasbeniki, ki so prenekaterim nastopajočim tudi idoli. Osnovni cilj festivala pa je ohranjati predvsem slovensko ljudsko glasbo, poezijo, poustvarjanje le te in z njo okužiti mlajše sposobne glasbenike in njihove glasbene skupine, da ta glasba prehaja iz roda v rod.

    Na festivalu bodo materiale z najnovejših Cd-jev, predstavili Brencl Banda in Balkana. Kot vsako leto se bo tudi v letu 2010 festival začel okoli 16.30 ure.